Welkom bij de begrippenlijst van Flower of Soul

Hier vindt je uitleg bij namen en begrippen die op de website worden gebruikt. Wij kunnen ons voorstellen dat je niet overal even bekend mee bent, vandaar dat we deze lijst aanbieden ter ondersteuning. 

Scroll zelf naar beneden of maak gebruik van de letters hieronder.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


A

Agaat: aardende steen die krachtig reinigt en voor fysiek, emotioneel en intellectueel evenwicht zorgt. Werkt kalmerend, rustig aan, maar geeft veel kracht. Zorgt voor acceptatie en zelfvertrouwen.

Alziend oog: Een symbool gevonden in diverse culturen en religies. De oorsprong komt van het oog van Horus, gebaseerd op heilige geometrie. Het is het symbool van de waarnemer, het hogere zelf (god,de bron) dat toekijkt zonder oordeel. Het symbool heeft door de jaren heen ook een onnodig zware betekenis gekregen dat het oog toekijkt om ons te oordelen.

Amethist: Zeer krachtige en beschermende spirituele steen die verbonden is met de violette straal en Saint Germain. Hij verbindt je met je eigen goddelijke oorsprong. Amethist maakt je ontspannen, wat nodig is voor het afstemmen op je hogere zelf.

Ankh: De ankh is een sleutel, die de vorm van het menselijk lichaam uitbeeldt, en daarmee de blauwdruk van een heel en gezond lichaam in zich draagt. Het geeft de verbinding tussen het stoffelijke van het kruis en het geestelijke van de cirkel. Het oog van de ankh stelt een hoofd voor, met daaronder horizontaal de armen en verticaal de benen. Het is een symmetrisch figuur, dat onder andere de kruislingse aansturing van de lichaamshelften door de twee hersenhelften uitbeeldt.

Aventurijn: werkt kalmerend en beschermend en bevordert een gevoel van welzijn. De steen trekt voorspoed en geluk aan en motiveert je om je dromen waar te maken. De steen stimuleert tolerantie, geduld, enthousiasme, inlevingsvermogen, individualiteit en het bedenken van ideeën. Het werkt ontspannend en kalmerend bij woede, ergernis en irritaties. Aventurijn bevordert besluitvaardigheid, volharding, waarneming en creativiteit. De steen absorbeert elektromagnetische straling (van bijvoorbeeld mobiele telefoons en computers) en beschermt tegen de invloeden van milieuvervuiling en wateraders. Aventurijn werkt pijnstillend, ontstekingsremmend en heeft tevens een positieve werking op stress gerelateerde hoofdpijn en migraine, bindweefsel, ogen, zenuwstelsel, spieren en op mensen die stotteren en snel blozen.

B

Bergkristal: Zeer krachtige healers en energieversterkers. De steen neemt energie op, slaat deze op, laat deze los en reguleert haar. Helder kwarts belichaamt het concept van helderheid en leert je om een voertuig voor het Goddelijke Licht te worden.

C

Calcedoon: Blauw Chalcedoon leidt en begeleidt de zoektocht naar de zin van het bestaan, geeft rust en kalmte, ondersteunt meditatie. Blauw Chalcedoon stimuleert innerlijke groei, biedt bescherming in de zoektocht naar spiritueel bewustzijn en geneest geestelijke wonden, heelt en verzacht als pijn en verdriet overmacht dreigen te krijgen. Blauw Chalcedoon helpt tegen angst, vooral bij kinderen, helpt bij ademhalingsmoeilijkheden en aandoeningen van de luchtwegen in het algemeen.

Citrien: Is een zonnige en verwarmende steen. De steen bevordert zelfvertrouwen, zelfrespect, individualiteit, extraversie en stimuleert zelfverwezenlijking. Het geeft energie, levensvreugde en moed en helpt zo depressies, angsten en fobieën en zelfdestructief gedrag te overwinnen. Citrien trekt geluk, voorspoed, succes, rijkdom en overvloed aan en stimuleert de drager om dit met anderen te delen. De steen maakt creatief en bevordert zelfexpressie en helpt om conflicten binnen een groep op te lossen. Citrien beschermt de aura en reinigt de chakra’s. Ook fysiek zorgt de steen voor energie.

H

Hematiet: zeer aardende en beschermende steen. sterke aarding dat afvalstoffen en –energieën sneller en gemakkelijker afgevoerd kunnen worden. Hematiet is dus heel nuttig in deze tijd van reiniging en transformatie

Historische Boeddha: Dit icoon symboliseert de ‘aanraking van de aarde’. Deze houding verwijst naar het moment dat de historische boeddha de verlichting bereikte en daarbij de Aarde als getuige aanriep.

J

Jaguar:Magie, inwijding, leiding.Als de jaguar verschijnt dan is dat een bijzonder teken, omdat hij zich vrijwel nooit aan de mens laat zien. Hij leert je onderscheid te maken tussen gevoel en emotie en meester te worden over de ondoordringbare wateren van het onbewuste. Hij leidt je naar je voorouders en oorsprong, kent de geheimen van leven en dood. Hij brengt je bij je innerlijke rijkdom, het goud van de ziel en de schatten in je innerlijk die niet van deze wereld zijn. De donkere kant: De jaguar staat voor de strijd tussen geest en hart, machtsmisbruik, controle, eigenzinnigheid, zwarte magie, ronddwalen, verleiding, manipulatie, teleurstelling en vergissing.

K

Kosmische Christus: Dit icoon symboliseert ‘Christus als heerser van de Kosmos’. Gebaseerd op een visioen van Johannes zetelt Christus als Albeheerser op een hemelse troon.

L

Lapis lazuli: Deze steen werd in het oude Egypte en bij de indianen veel gebruikt voor amuletten en sieraden en werd de zienerssteen genoemd.

Lotus: Dit symbool komt veel voor in het boeddhisme en hindoeïsme, waarbij het symbool staat voor puurheid en wedergeboorte. De lotus groeit alleen in modder en werkt zich naar de oppervlakte. Eenmaal het de oppervlakte heeft bereikt zal de bloem uitkomen. Dit symboliseert het verlichtingsproces waarbij we door het donker(ego) naar het licht(hart) gaan om onszelf waarlijk te bevrijden. Ook is de bijzondere eigenschap van de lotus bloem verbonden aan puurheid, doordat de blaadjes water en vuil afstotend zijn. Dit staat voor de eigenschap om door uitdagingen in het leven niet beschadigd te raken.

M

Maansteen: Maansteen is sterk verbonden me de energie van de maan en dus met intuïtie.

Mediterende Christus: Een nieuwe kijk op de symboliek van Christus. Eeuwen lang werd hij afgebeeld als de martelaar en die mag nu samen met de mensheid transformeren. De mediterende Christus symboliseert de wijsheid die de boeddha op aarde bracht en die Christus wist te verankeren op aarde. Deze wijsheid en kracht vormen samen de universele liefde van de Christus energie.

Mosagaat: Geeft meer eigenwaarde en gevoel van onaantastbaarheid, hij helpt je om overal weer de schoonheid van in te zien.

O

Onyx: De onyx versterkt het contact met het bovennatuurlijke waardoor spirituele groei tot ontwikkeling komt.

Opaal: Het versterkt kosmisch bewustzijn en zorgt voor geestelijke en mystieke visioenen.: Het versterkt kosmisch bewustzijn en zorgt voor geestelijke en mystieke visioenen. Het is een beschermende steen en kan gebruikt worden als je je op gevaarlijke plaatsen begeeft. Opaal versterkt eigenschappen en brengt kenmerken aan de oppervlakte die transformatie nodig hebben.

P

Parel: De zachte en zuiverende energie van parel brengt rust, vrede en verlichting. De zuiverende werking heeft niet alleen betrekking op het lichaam maar ook op de geest en ziel. Het stimuleert eigenschappen als eerlijkheid, integriteit, begrip, inzicht, wijsheid en acceptatie (van jezelf en anderen). Het helpt stress en negatieve emoties zoals boosheid en schuldgevoelens loslaten en brengt emotionele balans. Het zorgt voor een heldere geest, concentratie en focus en helpt mentale ruis en afleidende gedachten verminderen. Parel bevordert spirituele groei en transformatie en zorgt voor begeleiding hierbij doordat het contact helpt maken met gidsen, hogere energieën en kennisbronnen. Fysiek zuivert parel het lichaam en helpt stresgerelateerde klachten tegen gaan.

R

Rhodochrosiet: Heeft een activerende steen die sterk in werkt op het hart en hartchakra en staat voor mededogen en onzelfzuchtige liefde. Rhodochrosiet kristal zorgt voor een positieve levenshouding; maakt vrolijk, levendig, spontaan, liefdevol, enthousiast, positief, creatief, inventief en stimuleert hartstocht en erotiek. Rhodochrosiet geeft universele liefde en helpt bij het aantrekken van liefdesrelaties. Omdat hij activerend en stemmingsverbeterend werkt en de waarheid naar boven laat komen is het een goede steen om in te zetten bij neerslachtigheid, onderdrukte gevoelens, irrationele angsten en trauma’s. In het bijzonder kan Rhodochrosiet kristal ingezet worden voor genezing bij seksueel misbruik. Rhodochrosiet integreert spirituele energieën met materiële energieën. Leert om van jezelf houden en pijnlijke gevoelens te accepteren. Ook reinigt dit kristal het zonnevlechtchakra en basischakra. Deze steen confronteert je met de waarheid over jezelf en anderen, maar wel met liefdevolle aandacht. Het vergroot de eigenwaarde en vermindert emotionele stress en prikkelbaarheid.

 

Rookkwarts: Een van de meest efficiënte aardende en reinigende stenen. Deze beschermende steen heeft een sterke band met de aarde.

 

Rozenkwarts: is bij uitstek de steen van het hart en de liefde. De steen werkt sterk in op het hart chakra en opent het hart om liefde te ontvangen en om liefde te geven. De steen trekt harmonieuze liefdes- en vriendschappelijke relaties aan en bevordert ook eigenliefde en zelfacceptatie. Rozenkwarts heeft een milde, zachte werking en werkt kalmerend bij verdriet en trauma’s en bevordert empathie, openheid en behulpzaamheid. De steen maakt ontvankelijkheid voor alle soorten schoonheid en stimuleert creativiteit en fantasie. Fysiek heeft de steen een positieve werking op het hart, de geslachtsorganen, seksuele problemen, de vruchtbaarheid, borst- en longkwalen en voorkomt duizeligheid. Tenslotte helpt het bij ouderdomskwalen zoals de ziekte van Alzheimer en Parkinson.

 

S

Saffier: Staat bekend als de steen van wijsheid, elke kleur heeft zijn eigen bijzondere wijsheid. Hiij heeft een krachtige werking en van oudsher werd hij gebruikt om zwarte magie en hekserij af te wenden. Hij geeft gemoedsrust en sereniteit en zorgt voor harmonie op het fysieke, geestelijke en spirituele vlak. Saffier kalmeert de geest, helpt je om te concentreren, laat je je zorgen vergeten en verlicht stress. Hij helpt je om weer te geloven in jezelf, verantwoording te dragen en trouw aan jezelf te blijven. Deze edelsteen schenkt trouwe liefde en vriendschap en beschermt tegen valse vriendschappen. Hij heft depressies op, helpt tegen emotionele blokkades, werkt bij dyslexie en brengt voorspoed. Saffier staat voor kracht voor je pad en verbondenheid met de Goddelijke wereld. Ook voor innerlijk weten, horen en voelen.

 

Seed of life: De Seed of Life wordt door 7 cirkels gevormd die de zeven dagen, waarin de aarde/leven is geschapen, symboliseren, waarbij de zevende dag de rustdag is. Dit symbool kan worden gedragen als een symbool van zegening, vruchtbaarheid en bescherming. Het helpt bij het creëren van nieuwe paden en ideeën in het leven. De Seed of Life is in alle grote religies van de wereld te vinden, zowel in synagogen, kerken als moskeeën, piramides en andere heilige plaatsen op aarde. Het is de verbindende factor in deze tijd en de tijd die komen gaat.

 

Sint Joris en de draak: De symboliek van Sint Joris en draak is al eeuwen het symbool voor het gevecht met de draak. De oude machten hebben de heidenen tot de draak gemaakt. Maar voor mij staat de draak voor ons ego. En is deze symboliek het oude symbool van het innerlijke gevecht die een spirituele strijder aangaat als hij weer naar zijn hart wilt terugkeren.

 

T

Tijgeroog: Combineert de aarde-energie met de energieën van de zon om een hoge vibrerende staat te wekken die toch geaard is en de spirituele energieën naar de aarde trekt.

Toermalijn: heeft een sterk reinigende en beschermende werking. De steen aardt en brengt balans in lichaam en geest en zet negatieve energie, gedragspatronen en gedachtes om in positieve. Toermalijn reinigt het aura en het lichaam en verwijdert negatieve energie. Hierdoor worden de chakra’s, het lichaam en emoties in balans gebracht. Dit bevordert ontspanning, begrip, zelfvertrouwen, voorspoed en vermindert blokkades, angst en het aannemen een slachtofferrol.

Turkoois: Turkoois bevordert spirituele afstemming en communicatie met de fysieke en spirituele werelden. Op het derde oog geplaatst versterkt hij de intuïtie en meditatie.

V

Valkenoog: Werkt remmend en inzicht gevend en helpt je om afstand te nemen en het grotere geheel te zien. De steen remt overmatige angst, emoties, agressie en  stemmingswisselingen. Valkenoog helpt om beperkende gedrag- en denkpatronen te doorbreken en pessimisme en een slachtofferhouding te verminderen. Het geeft inzicht in je levenspad en inzicht in complexe situaties en helpt hierdoor bij het nemen van beslissingen. Spiritueel werkt de steen aardend en bevordert helderziendheid. Valkenoog remt de energiestroom en vermindert hiermee stress, nervositeit, beven, overmatige hormoonproductie en hyperactiviteit. De steen vertraagt de stofwisseling en remt een overmatige seksuele drang. Het heeft een positieve werking op bloedvaten, darmen en de benen.

Verdiet: Vergroot je innerlijke en levenskracht. De steen maakt weerbaarder en stabiel en versterkt je gevoel van eigenwaarde. Het zorgt ervoor dat je weer zin krijgt in het leven en geeft je de motivatie en kracht om je dromen waar te maken. Verdiet vermindert door deze eigenschappen emotionele problemen. Spiritueel bevordert de steen de stroming van Kundalini energie en helpt je contact maken met de kennis en inzichten van oude beschavingen. Fysiek heeft verdiet een positieve invloed op het hart, het bloed en de bloedcirculatie, de voortplantingsorganen, de ruggengraat en allergieën en werkt ontgiftend en bloedzuiverend.

Vesica piscis: Het is het hart van de Flower of Life. Het symboliseert de eerste celdeling, hoe creatie ontstaat, het samen gaan van man en vrouw, de balans tussen mannelijk en vrouwelijk, de mens en het goddelijke.

W

Water/vuur mudra: Deze mudra is perfect voor het balanceren van het innerlijke water en vuur, ofwel het denken en voelen. Actie en stilstand. En alle andere tegenstellingen. Zodat deze energie vanuit het hart door je hele systeem kan stromen en de Christus energie je hart zal openen.

Facebook
Facebook
Instagram